daisy
disclaimer





chatbox



Template were made by flwsdaisy. Image was taken from transparent and tutorial from wanaseoby.xoxo
bau asap kemenyan :O
Sunday, June 30, 2013 | 8:32 PM | 0Comment

hallow Assalamualaikum.
kali ni aku mau cerita seram. this story is happened to my family and I. ianya bermula tym blackout malam tu. disebabkan panas, kami anak beranak pegi luar rumah, duduk-duduk tengok bintang di langit sementara tunggu bapak pulang dari masjid. termasuklah dengan bmo sekali, ngehehe. bestlah tengok bintang ramai2. then hidup sudah karan. tapi kami belum lagi masuk. syok betul ambik angin di luar rumah, haha. tiba-tiba aku terhidu satu bau ni. bau yang macam aku kenal tapi aku daktau apa nama bau tu. macam bau asap. so aku tanya mak la bau apa benda tu. bilang mak BAU KEMEN***! peliknya tiba-tiba datang bau tu. tapi disitu kami nda tefikir apa-apa. terus kakak buka cerita pasal hantu. 

http://matcuoi.com dia ada dua cerita :
firstly, ada kawannya selalu kena kacau oleh ghost di rumah nyaa. well rumahnya tu rumah banglo. dan rumah tu bekas rumah GRO mati dengan baby nya. jadikan jadikan, satu malam ni, dia tidur menghadap dinding. tiba-tiba ada tangan merayap di mukanya (bhgn pipi). dia macam separuh sedar. sho dia nampak la tangan ni. how ugly it is! lepas dia baca doa baru benda tu hilang. jadi dia p tengok cermin. you know what? bebekas yah di pipinya warna merah! *mangatnya aku. haha seram bukan?

secondly, kakaknya kerja as a nurse. dia dibagi tugas untuk mandikan baby yang baru dilahirkan. tiba-tiba ada sorang nurse ni datang mau mandikan baby tu. nurse tu kepalanya menunduk ke bawah.. sho kakaknya bagi jak la sebab dia penat. jadi nurse lain tanya dimana sudah baby tu. baby tu menangis-nangis di dalam tandas. well that was so creepy right! jadi kakaknya yang mesti ambik balik baby tu. tapi nda boleh tengok mata nurse hantu tu. alhamdulillah dia bagi juga baby tu. good ghost.. hahahaha.

ok itu lah yang kakak ku cerita dengan mak. tiba-tiba mak tediam. terus mak cakap "Ala, hari ni hari apa?!". kami semua tecengang. baru kami ingat, hari tu MALAM JUMAAT! hahaha dengan reflex action, kami terus masuk rumah xD well time tu macam mau jam10 sudah. haha nasib la juga teda apa-apa. kalau ndak, jumpscare kami semua.
okaylah mau sambung buat h/w. byebye!
ghostlyghostlyghostly