daisy
disclaimer





chatbox



Template were made by flwsdaisy. Image was taken from transparent and tutorial from wanaseoby.xoxo
projek penempatan (arp emas)
Sunday, May 11, 2014 | 12:19 PM | 0Comment

heyy guyss. 
seminggu lagi mau stpm. mau rehat kejap dengan
 mengupdate blog aku lepas study tadi. huahua

pada tanggal 30 April bersamaan hari Rabu, lepas habis jak paper yang terakhir iaitu pengajian am kami bertolak ke Semporna blablabla. memang rush la jugak. aku orang paling lambat dan paling spoil. mau jalan sudah bas, hp ku tetinggal dalam kereta bapak. punya la aku karau. nasib pakcik bas tu baik hati pegi patah balik ambik hpku buhahaha. memang rush habs! alhamdulillah sampai dengan selamat juga di Semporna kira-kira jam 3petang. 


lokasi kami untuk projek penempatan ni di Kampung Damai. Kampung Damai ni sebenarnya kampung contoh di Semporna. rasa lega la jugak, haha. nothing to worry kunun. firstly kami ada aktiviti suai kenal dengan keluarga angkat. part ni paling mendebarkan. ramai ibu-ibu yang menjeling dan menatap aku semacam jee. ada yang senyum manis dengan aku. awkward jugak lah. pemilihan keluarga angkat berdasarkan keputusan penghulu kampung. hm you know what? aku dapat bapa angkat. oh noooooo. dia ada jugak isteri dia tapi isteri dia di rumah sebab sarat mengandung, hihihi. fikiran positif jee. 

rumah keluarga angkat saya :D

he is kinda friendly and he dont want me to call him "pakcik" but "abang". okayy.. hahahahaha awkward habs! then aku pegi rumah dia. dia ada dua orang anak, sorang laki sorang perempuan. alaa masih budak-budak. anak dia yang lelaki tu memang sangat nakal tapi comel jugak, haha. 

hari keesokannya pada awal pagi, kami ada aktiviti senam aerobik. wah wah wah makcik-makcik disana suka menari tarian lagu "jamilah". aku pun belajar la sikit-sikit. sekarang pandai sudah. hahaha nthen aktiviti gotong-royong. budak-budak disana melekat ja dengan aku. yalah, adik angkat aku kan. mesti lah aku jaga. yang budak aiman tu memanjat sana-sini. macam mau gila aku. nasib aku tiada adik lelaki. hahahahaha. habis dah tu sebelah petang family angkat aku bawa aku jalan-jalan pegi ploting maka tym tu ada program sukan. wadedeh. rasa bersalah aku. aku jak ni yang matciam bercuti buhahahaha. 

this girl is freaking cute and adorable! I used to call her Fuji Mina haha

sebelah malam, ada aktiviti suka ria. uols tau la kan kalau di semporna ni majoriti bangsa bajau. hm macam biasaa. menari sampai larut malam. memang penat habis lahh. first time dorang nampak aku menari dan menyanyi. laa hantam-hantam jak. dorang semua menari yang matciam menari zaman dulu-dulu a.k.a zaman pramlee. aku dengan canga menari tarian kpup. as example apink nonono, sistar, sorry-sorry dll. hahahaha 

lepas kami semua karaoke, habis dah. what a relief! sampai jak rumah terus tidur sampai lah jam 8pagi. hahahaha, lepas tu aku pegi rumah keluarga angkat canga. makan mangga sambil berkaraoke. malar bekarak! gagaga, lepas solat jumaat, kiteorang balek Tawau dah. ada yang dapat buah hati dari keluarga angkat masing-masing. aku? aku dapat birthday cake. 2hari lebih awal sudah disambut. hahaha. see? how lovely they are :D


canga, kecik dengan lalan complete dah arp emas dorang. tanggal 23 Mei ni dorang akan fly ke Putrajaya untuk pentauliahan arp emas. me? me tak. sebab aku batch ke-2. bulan Julai baru kami yang batch ke-2 buat presentation depan pengarah. maybe akan bertauliah di Sabah je kott. ndak apa lah, asalkan ada. hahahaha. lately aku aktif sangat join program ni sampai result aku down. cikgu pun tegur sudah. yeahh just blame me. do not blame Kelab Rakan Muda kay. salahku juga sebab telampau malar. but Im not regret joining this club :) habis STPM nanti InsyaAllah aku dengan canga mau join MyCorps lagi. muehehe. kboboisssss!